VIRKISTYSTOIMINTAA MAATILALLA! 

Maatila-avusteista toimintaa pienryhmässä, Kurkaan tilalla, Taipalsaarella. Palvelu on arvolisäverotonta sosiaalihuollon palvelua avl 37 § niille, jotka ovat siihen oikeutettuja. Päiväaikaisen toiminnan päivätoimintakeskuksessa Eksotella voi vaihtaa maatila toimintaan. Henkilökohtaisen budjetoinnin palvelusetelin voi käyttää virkistys toimintaan. Toimintaa ohjaa eläinavusteisen neuropsykiatrisen valmentaja koulutuksen käynyt henkilö.

Maatila-avusteinen toiminta (alv 0 % ) palveluhinnat:

* 1h =33e /h 
* 2h = 31.5e /h= yhteensä 63e/h 
* 3h = 30.0h = yhteensä 90e
* 4h = 28.5e /h = yhteensä 114e
* 5h= 27e / = yhteensä 135e

MITÄ SE ON?

Haluaisitko tulla maatilalle hoitamaan eläimiä ja kokemaan eläinten voimaannuttava vaikutus?Maatilallamme on kanoja, hanhia,vuohia, lampaita, pupuja, koiria ja kissoja. Maatilamme eläimet ovat ystävällisiä, aina ei tarvita edes sanoja kommunikointiin, elekielikin riittää. Päivän ohjelma suunnitelmaan asiakkaiden toimintakyvyn ja toiveiden mukaan.
 
KENELLE SE SOPII?

Virkistystoiminta on "matalan kynnyksen" maatila-avusteista toimintaa, joka sopii kehitysvammaisille, mielenterveyskuntoutujille tai henkilöille, joilla on neuropsykiatrinen oireyhtymä. Tilamme ei ole täysin esteetön, eläinten seurassa täytyy pystyä liikkumaan itsenäisesti tai ainakin tuetusti.

MITÄ MAATILALLA TEHDÄÄN?

Hoidamme ja ruokimme yhdessä eläimiä ja viemme niitä kävelylle. Voimme käydä mato-ongella tai tehdä luonnon materiaaleista kädentöitä. Maatilallamme on myös marjapensaita, omenapuita ja kasvimaa, jossa viherpeukalot saavat puuhastella. Läheisessä metsässä voimme tehdä retkiä ja marjastaa.

MITÄ SIITÄ ON HYÖTYÄ?

Mielenvirkeys ja toimintakyky kohoavat, kun luonto ja eläimet motivoivat ulkoilemaan ja liikkumaan. Jokainen saa kokea onnistumisen  ja tekemisen iloa! Maatillalla ei tarvitse suorittaa, tarkoitus ei ole saada aikaan suuria työtuloksia, vaan tahdin määräävät asiakkaat! 

Hoivamaatila

Tmi Heinähännän Y-2880412-3, Taipalsaari, etelä-karjala / heinahannan@gmail.com